SIK SORULAN SORULAR

KAMU SPOTU 
Doğalgaz geldikten sonra takılan gaz fleksleri çoğu evde isyerinde hala kullanılmakta.
Bu fleksler su buharla birlikte özelliklerini kaybetmiş duruma gelmişlerdir rengi değişmiş küflenmiş ve gaz kaciraracak durumda olup hem aileniz ve eviniz tehlikeye sokmaktadırlar.
Bu yüzden türkiyenin hangi noktasında olursanız olun gaz dağıtım firmalarının TSE belgeli onayladığı 3 kaplamalı gaz flekleri yetkili servis veya yetki belgesine sahip servislere müracaat ederek değiştirin!

 

Soru: Kombi bakımı neden yapılır?

Cevap: Kombi bakımı sistemin performansı artırmak ve yakıt tüketimini azaltmak ve ileriye dönük arızaların önlemektir.

Soru: Kombi bakımında neler yapılır?

Cevap: Kombi atık gaz fanı sökülerek temizlenir. Genleşme tankı havası eksik ise tamamlanır. Pislik tutucu açılarak temizlenir. Gaz ayarı kontrol edilir. Sensörler ve su bağlantı noktaları kontrol edilir. Gaz flex ve gaz bağlantı noktalarında kaçak kontrolü yapılır. Bürülör temizlenir. İyonizer tel fırça yardımıyla temizlenir. Sistem çalışması kontrol edilerek cihaz hazır ve sorunsuz halde teslim edilir. En son aşamada tesisatın içinde peteklerde ısınmada sorun varsa petek açılarak içindeki suya bakılır. Ve çamur, balçık var ise müşteri uyarılır. Tesisatın temizlenmesi hakkında bilgi verilir.

Soru: Petekler ve Tesisat neden temizlenir? Gerekli midir?

Cevap: Isınmakta olan su ısınma aşamasında 55 santigrat derecede kireç oluşturur. Fakat sürekli ısınan, soğuyan ve sıkışan su bir süre sonra peteklerin içinde çamurlaşma yapar. Ve temizlenmezse balçık oluşturur. İlk önce tesisat dönüş filitresini doldurur ve ısınmayı yavaşlatır. Zamanla peteklerin ve boruların içinde dolaşırken ısınmayı yavaşlatır. Ve evdeki yakın petekler ısınırken uzun mesafedeki petekler ısınmaz. Isınan petekler ise sadece üst tarafları sıcak alt tarafları soğuktur. Sistem ısıtmaz fatura yükselir. İlk günde kullandığınız derecenin iki katına çıkar. Hem sarfettiğiniz yakıt ve ısınma ısıl gücü düşer.

Soru: Tesisat temizliği nasıl yapılır?

Cevap: Banyodaki havlupan veya panel radyatör sökülerek tesisat temizleyici makina bağlanır. Schnell - 95 tesisat temizleyici ilaç ile bütün petekler tek tek devir daim yaptırılır. Sistemdeki balçık nötürize edilir. İkinci aşamada Schnell - 105 kullanılarak ilaç nötürleyici ile tekrar devir daim yaptırılır. Ve peteklerdeki bütün su her petek tek tek banyonun klazote boşaltılarak su şefaflaşıncaya kadar tekrarlanır. Ve tüketici ister ise tesisatın içindeki suyun ısı verimini ve transferlerini artırıcı Schnell - 85 kullanılır. Ve bütün peteklerin ısınmaları ve havaları kontrol edilerek ve batan yer varsa banyoda temizlenerek teslim edilir.

Soru: Oda termostatının faydaları nelerdır ? 

Cevap: 1- İstenilen yerde sıcaklığı kontrolü sağlamak için (bebek çocuklar için ve yaşlılar için ) çok verimli ve sağlıklıdır. 
           2- Ev içi konforu sağlar istediğiniz sicaklikta ayarlayıp gece uykusunda üşümeyi ve terlemeyi önler.
           3- Yakıt tasarrufu sağlar ( Isınmanız da sorun yok ise ; Sürekli yüksek sıcaklıkta çalışan kombinin sık devreye girip çıkmasını sağlar) .
           4- Elektrik tüketimini azaltır (ısınmanız da sorun yok ise).

Soru: Kombi arıza yaptığında masrafları ev sahibine mi kiracıya mı aittir? 

Cevap: Kiracının haklı olduğu durumlar;

1- Cihaza hiç bakım yapılmamış ise

2- Cihaz çok eski 8 yıl üzeri ise

3- Ev sahibinin bakım yaptırdığına dahil belgesi ve tanıtım bakım kartı yok ise.

4- Gaz dağıtım firması gazı kesip tadilat istedi ise (baca çekmiyor veya gaz kaçağı var ise) 

Ev sahibinin haklı olduğu durumlar;

1 - Kiracıya bakımı yaptırılmış ve sağlam teslim etmiş ise (sorunlu bir cihazsa bu ikili ilişki de cozulecek)

2 - Kiracı sürekli kullanılıyor ve bakım yaptırmadan kullanmışsa.

3 - Kiracı kombiyi dondurmuş ise

4- Cihaza kendisi müdahale etmişse

Soru: Kombi atık gaz fan motoru ne ise yarar.?

Cevap: Kullanılan baca iki kanaldır 
Dış yüzeyle iç yüzey arasında bulunan baca borusu emiş kanalıdır. Temiz havayı kombi ana ejanjör den geçerek ortama oksijen verir 
İç yüzeyde olan boru ise atık gaz kanalidir yanma olduktan sonra karbonmonoksit gazını (zehirlidir) 
Dış ortama verir

Peki kirli ise ne olur.?
Yanma için 3 faktör gereklidir 
1_yanıcı
2_yakıcı
3_OKSİJEN (temiz hava ) 
Temiz ve kirli hava işini yapan fan motoru dur. 
Vazifesini yapamaz ise ?
Kombi arızaya geçer ve balans yaparak bozulur.

O yüzden bakım yapan yetkili kişiler ve yetkili servisler mutlaka sökerek temizlemesi gereklidir.

Soru: Kombi sıcak su ayarı kacta olmalıdır?

Cevap: İnsan vücudu dayanabileceği maksimum sıcaklık 45 derece civarıdır . Rahatlık derecesi ise 43 derecedir size anlatmak istediğim şu bu aralıkta kullanmalısınız Nedeni şu.her evde yapılan yanlışlık dereceyi yüksekte kullanmak size konfor getirmez ek maliyet ve zaman kaybettirir. Gaz yakici cihazların ömrünü azaltır.
Yapılması gereken doğru şudur cihazını 42 dereceye aldınız sıcak suyu çok açmamak şartıyla kullandiginizda daha rahat olacaktır hem ılıstirma yapmak için zaman, hemde yüksek alevde yanan gaz ,hemde şu israf olmicaktir bunu lütfen deneyin.. 

Soru: Kombiyi kaç derecede kullanmalıyız?

Cevap: Bu sizin ısıl ihtiyaciniza göre değişkendir insan vücudu 23 derecede rahat eder yaşlı insanlarda kan dolaşımı az olduğunda 25 derece civarıdır.

Soru: Mevsim geçişlerinde kombi açıp kapatmak mi iyi sürekli açık kalmalimidir ?

Cevap: Hava şartlarına bağlı olarak açıp kapatmada her hangi sorun olmaz 
Fakat kombiyi ilk açtığınızda 30 dakika 50 derecede çalıştırmak ve daha sonra dereceyi düsürmek size fayda sağlayacaktır (konfor ve tüketim ) nedeni şu cihaz ilk yanması uzun süre yanicak maal ısınacak ve sık devreye girmicektir.

Etiketler

eskisehir-kombi-servisi
eskisehir-kombi-fiyatlari
eskisehir-kombi-bakimi
Eskişehir Web Tasarım